Monday, August 17, 2009

dental chair..

Hari ini aku melangkah setapak lagi menghampiri cita2ku, untuk menjadi seorang dentist.
Hari ini 1st clinical posting at conservative & endodontics department. Kerana kitorg lambat masuk kelas(ponteng 9 clinical sebab nak dok kat Malaysia lame2..ehehhehe), so kawan2 satu batch semua da start buat treatment on real patient. Kitorg belum lagi. Masih buat cavity atas extracted teeth.. xpe..kami pon memang obvious sangat belum bersedia. Sejak dr semalam lagi aku da nervous2 nak masuk clinical postings. Ehehheheh..

Then td, aku da dpt dental chair aku sendiri. Kirenye sepanjang2 aku di postingkan di deparment ini, dental chair ni aku yg punya walaupon aku belum buat treatment kat patient, sabar k..eheheh

InsyaALlah, aim aku, within this week aku kene siapkan my quota on d extracted teeth, then starts treating patient. Ya Allah, beri aku keyakinan. Cuak kot nak treat patient. Masuk2kan alatan2 tajam dlm mulut manusia, dalam erti kata lain memegang kepercayaan yg diletakkan oleh seorang manusia lain.

Aku berdoa agar urusan kitorg dimudahkan since kitorg kene compensate blk classes that we’v missed. So kene pandai2 curi maselaa…padan muke..

Huhuuhuh…..
p/s: agak penatla..tp biaselaa..awal2 mesti semangat gile kan..ehehehehhe

3 comments:

  1. ahaha...amin...semoga menjadi dentist yg di sayangi patient2..(selalu budak2 bencik dentist)

    ReplyDelete
  2. apa petua nak hilang bau busuk mulut ekk..sesetengah org walau jauh sebatu pun bau mulut busuk tak tahan...

    ReplyDelete